- Obecnie brak na stanie

5Opakowanie: worek 1 kg
Ziarna kawy
Bezpieczeństwo i RODO
Dostawa i Płatność
Reklamacje i zwroty
Włoska kawa ziarnista idealna do mocnego klasycznego espresso i do przygotowania wszystkich kaw mlecznych. Filozofia Bristot nie zmienił się ani trochę od dnia, w którym marka została założona: dążenie do doskonałej jakości produktu. Już w 1919 roku, założyciel Domenico Bristot zabrał się do pracy nad projektem badawczym, którego celem stało się spełnienie jego marzenia. Tym marzeniem było stworzenie najwyższej jakości mieszanki kawy, którą można użyć do zrobienia idealnego włoskiego espresso. Aby tego dokonać starannie wybierał najlepsze ziarna kawy prosto od producentów i przetwarzał je dla swoich Klientów dzięki innowacyjnym technologiom mieszania i wypalania. Dziś Odbiorcy mają pełną możliwość oceny jego produktów.Kompozycja Arabiki 20% i Robusty 80%
Opis
Włoska kawa Gimoka to 100% ziaren brazylijskiej robusty. To oznacza, że kawa ta zawiera pobudzającą dawkę kofeiny oraz ma wyrazisty smak. Po przygotowaniu kawa odznacza się ciemnym czekoladowym kolorem. W aromacie zaś można wyczuć lekkie nuty orzechowe. Dobrz
Kawa bezkofeinowa, świetna dla tych, którzy nie mogą kofeiny ale nie chcą rezygnować ze wspaniałego smaku kawy.
Lavazza Crema e Gusto Forte to środkowoamerykańska arabika (20%) oraz afrykańska i azjatycka robusta (80%). W jej smaku dominuje wyraźna gorycz, a na powierzchni naparu utrzymuje się trwała i gęsta crema.
Mieszanka złożona z ziaren orientalnej i afrykańskiej kawy, 100% Robusta. Ma wyraźny smak pozostający na długo na podniebieniu. Bardzo kremowa. Posmak lekko pikantny z nutami aromatycznymi. Intensywność 5/5